NirvanaHotels

Bread & Lore

UN / SU / TUZ / ZAMAN

Bread & Lore, başta buğday olmak üzere bütün tahılları ekşi mayayla buluşturan bir ekmek atölyesi. Nirvana Cosmopolitan ve Nirvana Mediterranean Excellence bünyesinde hizmet veren atölyemiz, ekmeklerinde sadece perma kültür tarımıyla üretim yapan ve atalık tohumlara gözü gibi bakan çiftçilerin unlarını kullanıyor.

 

Temiz, adil ve etik çiftçilerden taş değirmene, ardından da Bread & Lore’a ulaşan unlarımız tuz, su ve zamanla; yani soğuk fermantasyon, yani ekşi mayayla buluşuyor. Hiçbir koruyucu veya katkı maddesi içermeyen ekmeklerimiz sadece doğaya dönmeyi değil, bizzat doğanın bir parçası olmayı vadediyor.

 

EKMEKLERİMİZ

Tüm ekmeklerimiz 18’den 26 saate kadar soğuk fermantasyon yöntemiyle mayalanıyor. Sindirim sisteminin rahat çalışması ve ekmeğin raf ömrünün doğal yollarla uzaması için mayamız bize destek oluyor. Ekmeklerimiz oda sıcaklığında 4 gün, buzdolabında 7-14 gün ve buzlukta 3 ay boyunca saklanabiliyor. Afiyet Olsun.

Nirvana Hotels
Nirvana Hotels

LEZZET YANDAŞLARIMIZ

Bread & Lore’un kapısından içeriye hiçbir koruyucu ve katkı maddesi giremiyor. Sadece un, tuz, su ve yeterince zaman. Tabii bir de lezzet yandaşlarımız olan baharatlar, kuruyemişler, taze ve kuru çeşniler var. Bunlar arasında başta ay çekirdeği içi, keten tohumu, kabak çekirdeği içi, mavi haşhaş, çörek otu, susam, kekik, biberiye, kuru domates, tarçın, damla sakızı, kuş üzümü, ceviz, fındık, pancar, sarımsak, zeytin ve muz başı çekiyor.

NirvanaHotels NirvanaHotels NirvanaHotels NirvanaHotels NirvanaHotels NirvanaHotels NirvanaHotels